duminică, 14 iulie 2013

Gdanskistul

Porumbelul cu matricolul Ro0434040/2011, de acuma poreclit Gdanskistul. (Poza a fost făcută în toamna anului trecut.)


A sosit de la concursul Național Gdansk din 12.VII.2013 a doua zi după lansare la ora 11:14:56 fiind primul porumbel din zona noastră, centrul Transilvaniei, care a reușit să se întoarcă acasă.
Deși a ajuns acasă relativ devreme, a fost foarte epuizat, ceea ce nu este de mirare, ținând cont, că a străbătut distanța de 1013 km.
În clasamentul general nu are o clasare cine știe cât de bună, dar totuși sunt mândru de el, fiind singurul rezultat mai onorabil obținut de mine în sezonul 2013.
Ca și origine, provine dintr-un mascul foarte consangvin pe porumbeii mei și dintr-o femelă de origine Hermes, (din crescătoria cu inele 1063). Printre strămoșii lui din partea mamei se găsește și porumbelul câștigător de la concursul Alicante din 1981.
În acest an a zburat la natural, având câteva clasări destul de bune de la concursurile scurte, venind mai prost de la primele concursuri de fond. De acea nu l-am mai forțat la fonduri, ci i-am dat o perioadă de odihnă de trei săptămâni, cu gândul că-l voi trimite la maraton. La momentul îmbarcării avea un pui de cc 12-14 zile.
Ca o curiozitate din trecutul lui amintesc, că după sezonul de zbor a puilor (2011, atuncia construiam și voliera), s-a pierdut de acasă. M-am împăcat cu gândul că a fost luat de uliu, dar primăvara a revenit. Probabil a iernat la un ,,prieten” columbofil. Din cauza acestui eveniment nu era printre favoriții mei, nici nu l-am închis, ci l-am lăsat să ocupe o boxă și nu a mai plecat de acasă.