Veţi putea citi în curând

Pe această pagină doresc să vă prezint titlurile şi eventual câteva rânduri din postările la care lucrez momentan, ca să vedeţi la ce vă puteţi aştepta în continuare. Majoritatea acestor articole sunt deja pregătite şi am să le public când consider că este momentul cel mai oportun şi nu în ordinea în care le vedeţi înşirate mai jos. Bineânţeles că vor mai fi şi alte postări pe parcurs, care nu sunt deocamdată planificate, sau care se vor referi la evenimente  curente.
Tranportul porumbeilor
Pentru transportarea porumbeilor de la locul îmbarcări la locul de lansare sunt stabilite norme concrete în RNS, pe care nu doresc să comentez


Criterii de selecţie
Totul pleacă de la cerinţele crescătorului faţă de porumbei.

Interpretarea dejecţilor la porumbei
Dejecţiide (găinatul) porumbeilor ne poate oferii informaţiile cele mai sigure şi oportune despre stare de sănătatea a porumbeilor.

Hexamitiasis este o boală parazitară produsă de hexamite un parazit unicelular asemănător cu trichomonadele.
Simptome: porumbelul afectat este apatic, stă cu penele zburlite, prezintă fecalele diareice, nu are poftă de zbor, se opreşte năpârlirea pufului. se îmbolnăvesc în special porumbei tineri.
Tratamentul: acelaşi ca şi în cazul trichomonozei.AflatoxicozaAspergiloza


Jocul la naturalGuta


Virusuri, bacterii, paraziţiiParaziţii externi

6 comentarii:

Anonim spunea...

domnule szabo zoltan imi puteti vinde si mie o pereche de porumbei? ii aveti foarte frumosi......cum pot lua legatura cu dvs? id meu de messenger este raduvladut95@yahoo.com,astept sa ma contactati

flor!n spunea...

foarte frumos blogul dumneavoastra D-le Szabo , topicurile sunt foarte interesante , iar dumneavoastra sunteti un columbofil cu experienta de la care putem invata ceva . numai bine

LOLIK2001 spunea...

D-LE ZOLTAN,ZBOR PORUMBEII LA O SEMI VADUVIE,AU CATEVA REZULTATE BUNICELE,DAR NU ASTA VROIAM SA VA SPUN,VROIAM SA VA INTREB CE SA LE FAC ,NU SE ANTRENEAZA PE LANGA CASA.DACA II FORTEZ SE DUC PE BLOC SI NU AM CE SA LE FAC.PLEACA DE PE BLOC NUMAI IN CORABII,LIPAIND DIN ARIPI VREO 20 DE MINUTE SI CAM ATAT .NU ZBOARA SI EI ,SA PLECE SAU SA ZBOARE PUTIN MAI IN FORTA .IES DIN VOLIERA DE ZICI CA MANANCA PAMANT PLEACA,DUPA 5 MINUTE VIN IN CORABII,SI GATA,MAI PLEACA CAND SI CAND TOT IN CORABII DE PE BOLC.NU STIU CE SA LE FAC.MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT???MULTA SANATATE

Szabó Zoltán spunea...

Eu nu cred ca e o problema prea grava faptul ca porumbeii nu vor sa se antreneze in jurul casei, mai ales daca rezultatele sun cat de cat bune.
Nici porumbei mei nu zboara prea mult in jurul casei (e drept ca nici rezultate nu am prea bune). Incearca sa le duci cu masina la antrenamente private de 30-40 km.

Anonim spunea...

ABIA ASTEPT TOPICUL DESPRE TRANSPORT LA NOI SA FACUT UN ZBOR ANU ASTA DE LA ROGOJENI APROAPE 400 KM , IMBARCATI ZIUA DE LA 12 A AJUNS CU EI LA LOCU LANSARI LA 6 DIMINEATA URMATOARE SI LA 6.30 LEA DAT DRUMU FARA STROP DE APA SAU ORISICE ALTCEVA MI SE PARE CA AU FACUT O LANSARE PRAF DIN CITE STIU EU PORUMBELUL TREBUIE SA STEA PE LOCUL DE LANSARE O ORA PT FIECARE SUTA DE KM PARCURSA IN MASINA DE TRANSPORT , DAR GOANA DUPA REZULTATE NE-A LUAT MINTILE. AU DISTRUS ACEST SPORT.IMI PARE RAU CA NU AM POTENTA FINANCIARA SA DESCHID UN CLUB ,CIT DE MIC CU UN NRMINIM DE CRESCATORI SI CEASURI ASA DIN RESPECT PT ACESTE PASARI SI ACEST SPORT. VA DORESC NUMAI BINE.

sorin spunea...

familia voinea felicitari pentru rezultate foarte frumos blog dar si un om deosebit http://sorinvoinea.arges.www.ro/