Ghid

Poate cea ce urmează să scriu acum, trebuia scris mai devreme, la pornire.
Era bine, dar atunci încă nici eu nu ştiam cum se scrie un blog şi nici ce vreau de fapt să fac. Poate nici conţinutul şi forma actuală a blogului nu rămâne neschimbată.

Blogul propriuzis ar trebui să fie (după părerea mea) un calendar cu evenimente, întâmplări şi eventual gândurile celui care scrie. La pornire aşa am şi planificat să fac, mai târziu am văzut că oferă mult mai multe posibilităţi şi relativ uşor de folosit. Deci m-am gândit să scriu şi istoricul columbofiliei mele, cu formarea familiei de porumbei ect.
Iniţial nu m-am aşteptat la aşa de mulţi vizitatori, chiar am vrut să nu afle prea mulţi de activitatea mea de agest gen. Mai târziu când au început să vină vizitatorii şi comentariile, unele chiar încurajatoare, am prins curaj şi am început să public şi articole la care nu m-am gândit la început.

Acum după cc. trei luni de activitate se pare că ştiu ce şi cum vreau să fac.
În primul rând doresc să fiu de folos crescătorilor de porumbei. Vreau să vă împărtăşesc experienţa mea acumulată în cei 40-45 de ani de columbofilie, să vă arăt că nu neapărat câştigarea campionatului naţional este singura cale la satisfacţii în columbofilie. Făcând planuri realiste şi luptând pentru realizrea lor cu cheltuieli normale, cu multă muncă şi pasiune chiar şi singur puteţi concura cu satisfacţie. Puţinii oameni de afaceri cu bani mulţi, care s-au apucat de columbofilie probabil nu au timp să citească acest blog, fiind mai mult preocupaţi cu înmulţirea averii, ei pot să permită să cheltuiască bani fabuloşi pe porumbei, dar niciodată nu o să aibă bucuria trăită de un copil, sau tânăr columbofil, care reuşeşte să obţină o normă cu un porumbel cumpărat cu 100-200 de lei, sau primit cadou.

Nu doresc să indemn pe nimeni să urmeze cea ce fac, vă spun doar cum fac eu.
Nu doresc să supăr pe nimeni. Nu am să critic pe nimeni în mod direct. Puţinele critici, dacă vor fi, nu vor fi adresate pentru o persoană anume, orice coincideţe sunt numai iluzii ,,optice" a celui care se recunoaşte singur.

Nu am să public comentariile tendenţioase, instrigătoare, indiferent la adresa cărui persoane sunt adresate. Bineânţeles că îi apreciez mai mult pe cei care semnează comentariile cu numele lor, dar dacă nu au acest curaj (şi nu înţeleg de ce să nu aibă) este suficient să scrie sub nume anonimă, e mai bine decât un pseudonim, sau o nume falsă, poate chiar tendenţioasă. Comentariile cu conţinut calomniant, chiar semnate să fie, nu vor fi publicate pe acest blog.
Deci am să cenzurez comentariile, dar asta nu înseamă că nu am să public cele constructive, scrise cu bun simţ, eventual cu o doză de umor în ei, dar nici decum ironice, sau satirice. M-ar bucura comentariile constructive, chiar dacă nu aprobă observaţiile mele. Nu mă consider aşa de bătrân ca să nu pot învăţa dintr-un sfat bun.

Observaţiile personale nu înseamnă că sunt neapărat fenomene originale, zărit prima dată de către mine în lume. Probabil că au fost obsevate şi de alţii înaintea mea. Este posibil să nu fie adevărate 100%, iar ulterior poate chiar şi eu am să-mi revizuiesc părerea. Caut să definesc şi să explic numai în cîteva fraze simple.

Cu descrierea bolilor porumbeilor probabil am să vă plictisesc pe marea majoritate, dar am să caut să introduc periodic aceste postări plictisitoare, iar între ele vă mai ofer şi alte articole mai columbofile. Încerc să fac în aşa fel ca la terminarea postării bolilor oricare crescător interesat să poată selecta simplu afecţiunile care manifestă simptomele întâlnite şi să poată contura un eventual diagnostic. Doresc să vă atrag atenţia că această funcţie nu vă va face medic veterinar, ultimul cuvânt hotărâtor, dacă vă interesează, vă poate spune numai un specialist şi numai după un examen la faţa locului.
Acelaş lucru este valabil şi la medicamente.

La urmă doresc să mulţumesc celor care au urmărit cu interes acest blog, celor care au făcut comentarii la subiectele dezbătute, precum şi celor care vor mai lua cuvântul, contribuind la discuţiile iniţiate.
Sper ca cele scrise vor fi interesante şi vă va arată că nu sunt reţete stricte şi secrete pentru a obţine succese în columbofilie, important este să faci cu încredere, consecvent şi gândit, urmărind logic evenimentele.