Evenimente

Pe această pagină doresc să vă prezint evenimentele columbofile din Odorheiu Secuiesc şi altele la care participă columbofilii voiajorişti din oraşul nostru, cum ar fi de exemplu festivităţile de premiere, îmbarcări, expoziţii locale, sau naţionale.
În unele cazuri pe lângă poze am să postez şi câteva explicaţii.
Imaginile despre aceste manifestaţii vor fi postate în aşa fel ca cei mai noi să fie mai în faţă, iar cei mai vechi în partea de jos a paginii.

Festivitatea de premiere a judeţului HARGHITA 2011
În data de 10.XII.2011 a avut loc festivitatea de premiere a crescătorilor, care au reuşit să obţină rezultate printre primii trei porumbei, sau crescători cu norme în Campionatul Naţional din judeţ.
Festivitatea a avut loc în localitatea Gheorgheni.


 La linkul de mai jos puteţi vedea mai multe fotografii făcute cu ocazia acestui eveniment.


După cum se vede au fost prezenţi din toate zonele judeţului, iar premiile de asemenea au avut destinaţie deosebit de omogenă în teritoriul judeţului, ceea ce denotă o creştere a concurenţei. Am avut musafiri şi din Ungaria, care ne-au oferit porumbei valoroşi pentru tombolă.
Din păcate o parte dintre premianţi, şi nu cei mai slabi, nu au putut fi prezenţi, din motive necunoscute de mine, dar sper că bine motivate.
Confor mărturiei imaginilor, cei prezenţi s-au distrat bine, campionii erau mândrii de rezultatele lor şi plin de speranţe pentru anul viitor, dar nici cei cu rezultate mai puţin proeminente nu erau disperaţi.
Felicitări şi mulţumiri organizatorilor şi mai ales campionilor, încurajare pentru cei din linia a doua.Îmbarcarea pentru primul concurs a sezonului 30.IV.2011 cu lansarea de la  Feleac


Primii crescători sosiţi instalează mesele şi staţiile de îmbarcare.

La timp soseşte şi maşina, curăţată şi dezinfectată în preziua îmbarcării.

Iată şi interiorul.

Cu zece ani în urmă nu se gândea nimeni că vom avea nevoie şi de PC la îmbarcări.

A început şi pregătirea fişelor individuale.

Apar şi primii porumbei.

Nu poate lipsi nici tradiţionala cutie de banană.

Iată şi cel mai mare crescător a clubului de la Odorheiu Secuiesc.

Lăzi pline şi mai puţin pline, speranţele sunt mari.

Se aduc porumbeii şi în alte lăzi, nu numai în cutii de banane.Cel mai greu şi cel mai plictisitor este cu scriptologia, dar ce nu facem noi pentru porumbei.

Aşa devin columbofili şi generaţia următoare.

Numai să nu scapă vreuna!

Sunt şi columbofili mai bătrâni.

O parte dintre porumbei sunt gata de drum.
Vă doresc succes în noul sezon pentru toţi columbofili!
Sikerekben gazdag versenyszezont kivánok minden postagalambásznak!
Alegerea noului conduceri a Asociaţiei Columbofile din judeţul HARGHITA

La data de 29 ianuarie 2011 a avut loc alegerera noului conducerii a asociaţiei judeţene . Nici acest eveniment important nu mi-a adus emoţii deosebite, aflând numai în ultimele zile despre pregătirea alegerilor. Se pare că vechiul preşedinte a demisionat şi de aceea a fost nevoie de noile alegeri. Cauza demisiei nu-l cunosc, dar prea mult nu mă miră, fiind o funcţie cu multă muncă şi puţine mulţumiri din partea columbofililor. Oricum eu personal nu am avut probleme cu vechiul conducere şi sper să nu am nici cu cea nouă.
Noua conducere este formată din:
  • Baricz Tamás Csaba, preşedinte de la clubul din Gheorgheni
  • Papp Zsolt, vicepreşedinte de la clubul din Odorheiu Secuiesc
  • Buzogány Csaba, responsabil tehnic-sportiv de la clubul din Odorheiu Secuiesc
  • Miklós István László, secretar de la clubul din Miercurea Ciuc
  • Dombi Dezső, preşedintele comisiei de disciplină de la clubul din Odorheiu Secuiesc
  • Péter Zsolt, membru în comisia de disciplină de la clubul din Odorheiu Secuiesc
  • Tamás Vilmos, membru în comisia de disciplină de la clubul din Miercurea Ciuc
Toţi sunt columbofili pasionaţi, dornici de afirmare. Sper că vor conduce destinele columbofiliei harghitene cel puţin ca predecesorii lor.
Ce aştept de la noua conducere? În primul rând corectitudine, asigurarea condiţiilor de a concura în mod onorabil, cu şanse reale la toate categoriile de zbor, susţinerea concurenţei şi nu în ultimul rând unificarea la concursuri a tuturor columbofililor din judeţ.Scindarea clubului de la Odorheiu Secuiec, sau înfiinţarea unui NOU club columbofil?

24.XII.2010

Din păcate nu numai evenimente bune se întâmplă în clubul nostru.
Toamna, la începerea sezonului de zboruri cu puii, o parte destul de însemnată numeric dintre membrii clubului a considerat că îi convine mai mult să zboară puii cu clubul de la Miercurea Ciuc.
De la această diferenţă de opinii au pornit discuţiile şi până la urmă s-a produs scindarea clubului în două, un grup care preferă mai mult concursurile de fond şi de maraton şi una care doreşte să concureze la toată categoriile. Din păcate nu s-au mulţumit numai cu separare, dar se pare că se vor forma două cluburi diferite, alegându-se deja conduceri separate.
De fapt nu ar fi ceva neobişnuit în columbofilia română, (şi nu numai) dar asemenea separări nu au dus niciodată la întărirea bunelor relaţii între columbofilii, de care am avea mare nevoie pentru a progresa şi a organiza campionate cât mai prestigioase şi la un cost cât mai conveniabil.
Dacă căutăm să privim lucrurile din punctul de vedere al omului optimist, putem spune că ne-a mai deschis încă o nouă alternativă în faţa celor care vor să practice acest hobby, dar eu nu sunt de această părere.
Mai multe nu vreau să spun, dar de fapt nici nu ştiu, nefiind prezent la ultimile şedinţe a nici unui grupări.


Expoziţia Naţională 2010 FCPR. PIATRA NEAMŢ


Ca de obicei şi în anul aceasta am fost la expoziţia Naţională. Pornirea de acasă am planificat-o sâmbătă la ora 6 dimineaţa şi ca să nu adorm am fixat ceasul la 50:30, dar a sunat mai devreme, aşa că am decis să mai trag un pui de somn înainte de pornire. Aşa s-a întâmplat, că până la urmă m-am sculat la 5:45. Repede m-am spălat, am împachetat porumbeii pe care pregăteam să-i duc cadou pt. cineva, apoi am dat de mâncare la porumbei şi la 6:00 eram gata de pornire.
Aşa a fost planificat că de la mine pornim cu Kálnoki, mergem la Buzogány şi cu maşina lui ne ducem la Piatra Neamţ. Trecuse ora 6 cu 15 minute şi Kalnoki încă nu era sosit. La 6:17 sună telefonul şi aflu că acum a plecat de la Sighişoara, deci mai trebuiesc cel puţin 40 de minute până soseşte.
Cu cc 45 de minute întârziere am plecat la drum şi s-a părut că recuperăm întârzierea, dar când am ajuns la Gheorgheni drumul a fost înzăpezit şi neavând cauciuc de iarnă, am fost nevoiţi să nu ne grăbim prea tare.Peisajul a fost minunat, dar neobişnuit pentru noi, acasă fiind rece, dar fără un pic de zăpadă.
La Piatra Neamţ totul este pregătit pentru iarnă, inclusiv şi telefericul deasupra oraşului, care cred că aşteaptă schiorii.

Cel mai bun porumbel de fond din anul 2010 a fost 551002/2008.
Rezultatele lui se pot vedea pe fişa de expoziţie de mai sus,
iar fericitul proprietar este Toth Árpád.
Porumbelul cu matricolul 559907/2008 a fost cel mai bun din gruparea în care am concurat şi eu, cu judeţul Mureş,
şi iată rezultatele.
Bálint Árpád este proprietarul ei, iar porumbiţa este fică directă din masculul lui Szász Róbert, care a sosit în prima zi de la Magdeburg, zburând 1200 km într-o singură zi.
792219/2009 un mascul yarling super,
din fişa lui reiese că nu avea mult să facă un rezultat de excepţie, dacă reuşea o clasare pe măsura primelor dou.
Papp Zsolt stăpânul porumbelului de mai înainte.

Unii au participat şi la banchetul de premiere a câştigătorilor.
Pe prim plan sunt cupele lui Kálnoki, iar mai în spate Buzogány Csaba cu cupa câştigată, spre surpriza multora, la categoria standard 2010. Porumbelul cu care a obţinut acest rezultat are cea mai bună nornă la categoria maraton din clubul 19/2 Odorheiu Secuiesc, şi al doilea din judeţul Mureş.
Doresc să rectific precedenta propoziţie: cel mai bun rezultat la maraton din clubul 19/2 a avut porumbelul lui Simó János cu matricolul 559401/2008, dar datorită faptului că codul lui a fost scris greşit, porumbelul nici nu a apărut în catalog. Mai jos prezint şi rezultatul porumbelului în cauză.

Ce o fi vrând să arate Buzogány nu pot să ghicesc, dar văd că Dl Toth Árpád s-a simţit bine, după un sezon greu, dar fructuos.
De mult nu s-a întâmplat ca cineva la categoria Fond, din zona noastră să trimită porumbel la olimpiadă, dar iată că unii trimit acum chiar doi!
Zamfir Sorin, un alt olimpicon la fond din anii trecuţi, Kálnoki şi Buzogány sărbătoresc împreună finalul sezonului 2010.


Premiere zonală 2010, Mediaș 20.noiembrie


După ce în anii anteriori festivitatea de premieră a fost organizat la Odorheiu Secuiesc în 2008, iar apoi în 2009 la Sighişoara, a sosit timpul şi pt. cei de la Mediaş să găzduiască acest eveniment în 2010.
 Festvitatea a avut loc într-un local mare şi elegant, iar organizarea de asemenea a fost o reuşită.
Din păcate prima parte a decernării a premiilor nu am putut fotografia, deci probabil nu pe toţi care ar fi meritat-o am putut posta aici, dar am căutat totuşi să apară cei mai buni crescători a zonei.

Cupe, şi ordine

Îngândurat Chimu Munteanu, cum va reuşi el singur să împarte atâta premii.

Pâna la urmă a fost ajutat de Dl. Funar Gheorghe.

Filip Mircea, din tandemul Filip + Birtalan, cei mai buni la categoria General, dar au obţinut locul 1 şi la Porumbel As pe 2010 şi Porumbel As palmares 2009-2010.

Babos Zsolt , deocamdată excelează la General şi Demifond, dar în viitor ......

Şi Fancsali Árpád a avut un porumbel excelent la categoria General palmares.

Bucurosule ...

Péter Zsolt un bun vitezist, deocamdată ...

Buzogány Csaba invincibil la pui, dar nu se lasă nici la celelalte categorii, dovadă fiind locul 2 la Maraton din zonă şi locul unu din clubul 19/2.
Oare pentru asta a primit atâta atenţie din partea conducerii clubului?
Doresc să rectific penultima propoziţie: cel mai bun rezultat la maraton din clubul 19/2 a avut porumbelul lui Simó János cu matricolul 559401/2008, dar datorită faptului că codul lui a fost scris greşit, porumbelul nici nu a apărut în catalog. Mai jos prezint şi rezultatul porumbelului în cauză.

Papp Zsolt vicecampion la maraton în 2007, dar şi în acest an a demonstrat valoarea la primul concurs de maraton (Wels 26 iunie), obţinând locul 2.
Bálint Árpád cel mai bun la Fond mic din clubul 19/2 Odorheiu Secuiesc.

Campionul absolut a zonei la majoritatea categoriilor a fost Kálnoki Endre atât în 2009 cât şi în 2010. A reuşit rezultate excepţionale nu numai pe plan local, dovedind valoarea şi pe plan naţional, având doi porumbei în lotul României cu care participă la Olimpiada Columbofilă.
A fost premiat cu numeroase cupe, diplome şi medalii, după cum se vede şi în imaginea de mai sus.
Savu Florin de la Mediaş cu ambiţii mari şi reale la maratoane. În anul 2009 a obţinut locul 6 pe maşină de la Straubing şi ca să nu pară doar o întâmplare, şi-a demonstrat valoarea şi în 2010 de la Straubing 3, dar şi de la alte zboruri de maraton.
Moga Viorel de la Tg. Mureş, locul 1 de la Marghita 2 pui.

Jozsef Árpád: locul unu la categoria Porumbel As tineret.

S-a putut câştiga şi produse columbofile la tombolă.
Între şi după decernarea premiilor s-au purtat discuţii amicale. La masa sighişorenilor ....


Gazdele evenimentului au avut delegaţia cea mai numeroasă, aducând unii şi soţiile, cum ar fi trebuit să facem cu toţii.


Şi cei din Harghita (noi) ne-am distrat bine.
Se pare că vor fi şi rezerve pentru viitor.

S-a şi dansat. La început în pulovăr ...
Apoi în cămaşă...

iar la urmă cu brustrul gol. Sper să nu fi răcit.
Înainte de a pleca, ne-am oprit pentru alimentarea maşinii şi pentru o poză.

A doua zi, acasă, am făcut şi eu bilanţul meu.


 Permiere locală 2010

Din păcate se pare că începând cu concursurile puilor din anul 2010 vor fi două grupări de columbofili sportivi la noi în oraş.
Eu nu am fost prezent la nici una dintre fetivităţile de premiere, la unul nu am fost invitat, iar la celălat nu am avut de luat premii şi deoarece nu a fost de fapt vorba de nici o festivitate, nu am văzut rostul să fiu prezent.
Prin urmare şi fotografiile au fost preluate de la un alt sait, bineânţeles cu permisiunea proprietarul saitului.
Cupele se pare că erau destule şi frumoase.

Prezentarea şi înmânarea cupelor a fost făcut de Dombi Dezső, vechiul preşedinte a clubului.


Péter Zsolt şi Sebestyén József, primul inmânează, al doilea primeşte cupele.


Babos Zsolt concurează numai de doi ani, dar a luat numeroase cupe.

Şi Fancsali Árpád a fost premiat.

Máté András de la Lueta, deasemenea a meritat să fie printre premianţi.


Tóth Árpád a avut rezultate deosebit de bune la fond în anul 2010, obţinând locul 1 pe judeţul Harghita, cu porumbelul 551002/2008 cu 27,77 puncte.

Aşa ar fi bine să vină toţi la premiere cu soţiile, sau prietenele,

dar se pare că lumea se simţea bine şi fără însoţitoare.
Îngândurat de soarta columbofiliei şi premierelor, campionul absolut la pui Buzogány Csaba.Expoziţia locală 2009

Totodată cu expoziţia a fost şi o licitaţie de porumbei Menne, din Germania. A fost prima licitaţie de porumbei de la noi din oraş, cel puţin după cunoştinţele mele.
Bineânţeles că au fost vândute toate şi destul de repede. Preţurile de asemenea erau convenabile, ţinând cont că porumbeii erau originali.
Fotografiile au fost făcute de mine, dar din păcate erau de proastă calitate, nu am putut salva decât trei.Festivitate de premieră 2009

Cu o prezenţă mult mai largă decât cu un an mai târziu a avut loc festivitatea în anul 2009.
Mai mulţi crescători au venit cu soţiile, însă nici de această dată nu am făcut fotografii. Cele prezentate au fost preluate de la saitul lui Péter Zsolt.

Crainicul premierei a fost Jakab Attila, preşedintele clubului.

Cupele erau frumoase şi de diferite dimensiuni, în funcţie de calificativul porumbeilor.
Buzogány Csaba a fost cel care a uimit lumea cu rezultatul puilor şi nu numai.

Péter Zsolt preia premiul bine meritat.

Câştigătorul concursului de Brno, Orbán András preia diploma.
După premiere s-a discutat mult şi îndelungat, probabil despre concursurile sezonului terminat.

7 comentarii:

Babos Zsolt spunea...

Doktor úr, gratulálok ehhez a színvonalas oldalhoz. Látszik, hogy egy igényes és kitartó, kemény munka áll mögötte. Jó látni, hogy van aki önzetlenül feláldoz az idejéből a számunkra legszebb sportunkért a postagalambászatért. Gratulálok az elért csodálatos eredményeiért és további kitartást, kedvet kívánok önnek, a következő esztendőkre is.
Babos Zsolt

Szabó Zoltán spunea...

Köszönet a biztatásért és a többi szép véleményért.
Remélem más is hasonlóan vélekedik.

George spunea...

buna seara, ma numesc George Dusa si sunt din Cluj Napoca, nu sunt columbofil ci doar iubitor de animale, deci sa fiu pe scurt, la 23.01.2011 pe o sosea spre loc sarmasu jud. Mures am gasit pe jos un porumbel ,identificat pe porumbel.net de un domn Marius_373 ca fiind al d-lui Jakab Attila, porumbelul avand seria 790249 / 09. Este ranit la o aripa, dar in prezent este mai bine. Porumbelul este acum in apartament cu mine in Cluj-Napoca. Am rugamintea e al anunta pe d-nul Jakab (pt. ca eu nu am gasit nici un nr. de telefon al dansului)ca sa ma contacteze pentru recuperarea porumbelului, care repet nu poate zbura. Tel meu este 0744695417. O seara buna va doresc d-le Szabo Zoltan.

Barni: spunea...

Gratulálok a színvonalas és tartalmas weboldalhoz a Gyergyói 19/4 Postagalambklub nevében, csak igy tovább.
Látogasson el hozzánk:
http://gyergyoipostagalamb.blogspot.com/

Tisztelettel,Buslig Barna sportfelelős.

Anonim spunea...

http://stoichicimarius.sunphoto.ro/Servicii/pagina2 intrati pe linck-ul acesta va rog ca v-am facut o poza cu un porumbel..daca stiam seria si ce rezultate a avut treceam ami multe...sper sa va placa

Szabó Zoltán spunea...

Merci pentru poză.

columbodrom HONEST RACE spunea...

foarte frumos ce face-ti acolo
si noi ne pregatim de un nou sezon
cu un nou columbodrom
ne gasiti aici: www.honestrace.ro