duminică, 12 iunie 2011

Iunie 1

Luna mai a fost luna antrenamentelor, cel puţin pentru mine, dar ia să vedem bilanţul.
Am făcut în total 19 de lansări, dintre care 13 erau sub 100 km 5 între 100-300 şi una peste 300. Au fost patru concursuri cu rezultate promiţătoare.
Cu ocazia acestor lansări am pierdut în total 7 porumbei şi s-au rănit grav 2, dintre care una s-ar putea să nu mai pot trimite cu şanse reale la următoarele concursuri.
Am pierdut şi un porumbel promiţător de doi ani (am fost anunţat de la Tiraspol, că acolo a intrat la un crescător), în rest erau yarlingi. Mai trist este că cea care a fost grav rănită este femela 179102/2004, care era pregătită să fie trimisă la maratoane. S-a mai pierdut de acasă încă un mascul de doi ani, care era foarte promiţător.
În rest am făcut totul cum am planificat, cu anumite schimbări şi anume: curăţenia şi dezinfecţia anuală generală am fost nevoit să fac cu două sătămâni mai târziu, fiindcă nu a fost mai înainte nici un concurs unde porumbeii să fi fost transportaţi cu două zile înainte de lansare, deci nu era cum să se usuce dezinfectantul. Până la urmă această curăţenie şi dezinfecţie am executat-o la data de 2 iunie după îmbarcarea porumbeilor la primul fond, Komárom de cc 560 km.
Cu ocazia acestei acţiuni am adunat patru saci de mizerie şi asta pe lângă faptul că aşa cum am mai scris, fac curăţenie de două ori pe zi. Adevărul este că în boxe şi în locurile amenajate pentru captarea prafului nu adun, decât o dată pe an gunoiul, dar şi aşa este o cantitate impresionantă.
Iată şi conţinutul sacilor.
Aşa arată adăpostul porumbeilor după terminarea curăţeniei şi dezinfecţiei.

Concursul de la Komárom a fost un fiasco pentru mine, pe lângă faptul că nici vremea nu ne-a ajutat şi porumbeii au venit mai târziu decât mă aşteptam. Poate şi eu am greşit ceva la pregătirea lor, am vrut să fac prea bine.
Din cauza acestui concurs prost, am hotărât să desfiinţez văduvia cu două săptămâni mai repede decât am planificat. De fapt iniţial aşa am vrut, mai târziu am hotărât să prelungesc perioada văduviei. Cred că aşa va fi mai bine, pentru maratoane şi în special pentru Berlin când vor avea o stare de cuib solid.
Momentan alimentez porumbeii la discreţie din amestecul despre care am mai scris ( patru sortimente numai de la sac, cumpărate din comerţ). Au un program mai lejer, dimineaţa le dau drumul la 6, îi ţin afară o oră, cât timp fac curat, apoi le dau de mâncare şi iar îi eliberez. Toată ziua rămân afară şi fac ce vor. După masă la ora 17:00 iar închid uşile şi nu le mai dau drumul înăuntru numai la ora 18:00 când primesc mâncarea. Îi ţin închişi cc. 30 de minute apoi iar eliberez până seara târzie.

2 comentarii:

ioan vardohlip spunea...

curatenie exemplara, va urmaresc cu interes siteul si va urez succes la derbyul berlin .cu respect.

Szabó Zoltán spunea...

Multumesc, Dl. Ioan Vardohlip.