duminică, 26 iunie 2011

Porumbel pripăşit

Ţinerea evidenţei şi publicarea porumbeilor pripăşiţi nu se află printre obiectivele urmărite de acest blog, public totuşi acest anunţ, poate ajut pe cineva.

,,Bună ziua. Reuniunea porumbel Raport Ro-10-0231815, care se întruneşte pentru mine, şi eu sunt în căutarea pentru un proprietar de porumbel. de producţie, şi ce facem cu porumbeii care zboară primare. Mulţumiri anticipate răspuns în prealabil. Salutari, Gombos Benjamin. Slovacia"

Traducerea este cam dubioasă, probabil a fost făcut cu un program  de pe Internet.

9 comentarii:

Adu spunea...

Buna seara....Vreau sa va intreb,la pui ce fel de tratamente faceti inainte de ai vaccina,vreau si eu sa ii vaccinez in vreo 2 sapt si sunt curios daca dv le faceti vreun tratament inainte de ai vaccina,pentru ce boli si ce medicamente le dati...multumesc!

Szabó Zoltán spunea...

Daca nu sunt bolnavi nu fac nici un fel de tratament, dar nu strica sa-i dati polivitamine si sa faceti deparazitare inainte, iar dupa vaccinare se repeta vitaminizarea 2-3 zile.

Dobre Daniel spunea...

Porumbelul este al meu si e pierdut in data de 04.06.2011 la concursul de Vrboba, Croatia. Las la altitudinea crescatorului slovac viitorul acestei pasari.

Adu spunea...

Daca nu va suparati,ce sa le dau pentru deparazitare??multumesc

Szabó Zoltán spunea...

Eu folosesc cu rezultate bune ivermectina, dar producatorul nu indica pentru porumbei, deci nici eu nu va pot indica faca nici o rezerva.
Eu pun pe pielea porumbelului cate 1-2 picaturi din acest medicament, care in mod normal se administreaza injectabil sub cutanat.

Un produs indicat si de producator este ROMBENDAZOL F. Despre acest medicament poti citi mai mult la pagina Medicamente, daca accesezi lincul prospectului.

Szabó Zoltán spunea...

Pt. Dl. Dobre Daniel: am transmis scrisoarea Dvs. la acel crescator din Slovacia.

Dobre Daniel spunea...

Multumesc frumos domnule Szabo si scuze ptr greselile din mesajul anterior datorate grabei........Vrbova........latitudine.

narcis spunea...

buna as vrea sa va intreb cva .Am cativa porumbei care imi scot siste sunete ciudate parca sforae un om asa fac(parca doarme un om asa fac si ziua si noaptea multumesc.

Szabó Zoltán spunea...

Poprumbeii au brosita (practic o boala a cailor respiratorii anterioare), dar de ce natura nu stiu sa va spun. Poate sa fie de origine bacteriana, virala, alergica, ect. Daca vrei o diagnoza exacta apeleaza la un medic veterina si cere sa trimita probe la laborator.
Dintre cauzele insirate cel mai probabil este de origine bacteriana. Daca te multumeste un sfat mai putin exact, incearca un tratament cu Enrofloxacina, 1-2 ml la litru de apa, sau tablrete de Enrofolxacina, cate 3/4 tablete pentru pasari pe zi.