joi, 1 decembrie 2011

Versiune nouă a evidentei porumbeilor.

Am fost întrebat şi nu odată, de ce ofer gratis oricui fişierul evidenţei porumbeilor?
În primul rând pentru că vreau să ajut columbofilii cu tot ce pot, iar în al doilea rând să-l mai perfecţionez, să aflu de la alţii ce fel de greşeli au constatat, ce ar trebui să fac altfel ca să fie şi mai bun.
Din păcate însă, deşi foarte mulţi s-au interesat şi cred că au şi descărcat fişierul, numai puţini au fost care au cerut parola, cu ajutorul căruia puteau să întocmească o evidenţă nouă. Nu ştiu, dar cred că şi mai puţin este numărul acelor crescători care au şi încercat să facă o evidenţă nouă.
Totuşi au fost câţiva şi în urma sesizării făcute de ei, am depistat şi am remediat câteva probleme, care probabil au împiedicat pe cei doritori să folosească programul.
Nu erau greşeli majore, era vorba de nişte funcţii nefolosite de mine, deci nici nu aveam cum să depistez aceste greşeli.
Referitor la parola pe care cere programul pentru o evidenţă nouă, am introdus ca nu cumva să şterg din greşeală evidenţa mea, cea ce s-a şi întâmplat de fapt la început. Nu vă dau de la început această parolă, ca să mai pot afla aproximativ câţi sunt care încearcă să mă urmeze, făcând evideţă proprie. Vă sfătuiesc ca cei interesaţi să ceară această parolă prin email, că în aşa fel vă pot trimite mai exact. Nu mă interesează cine anume cere şi dacă reuşeşte să folosească sau nu aplicaţia şi bineânţeles nici bani nu cer. Totuşi mă bucur pentru orice sesizare constructivă.
Această nouă versiune practic este ca şi cel vechi, numai că am eliminat greşelile anunţate, (geşeli la schimbarea limbii şi greşeli la întocmirea evidenţei nouă) precum mai are încă nişte funcţii pe care nu avea cel vechi.
Cei interesaţi pot să descarce această nouă versiune, îcepând cu data de 15.IX.2012.


Totodată vă cer scuze celor care s-au chinuit şi nu au reuşit să folosească programul din cauza acestor greşeli, sper că această nouă versiune să nu conţină nici o greşeală, totuşi nu pot garanta că nu are şi alte greşeli neobservate de mine.
Pentru a afla mai multe informaţii şi de la cei care nu au timp să scrie despre problemele întâmpinate, am făcut şi un chestionar pe care-l puteţi vedea deasupra postărilor. Vă rog pe cei care vor să mă ajute, atât pe mine cât şi pe cei interesaţi să complecteze.

3 comentarii:

Andrei spunea...

Eu am o problema exact ca anul trecut cand dau evidenta noua o fac etc,dar nu mi se traduce tot programul in romana ramane jumate in maghiara(mie mi-ati dat parola anul trecut) dc nu stiu,stiti dv?

Szabó Zoltán spunea...

Comenzile si capetele de tabele sunt traduse integral, eventual cu cateva foarte putine exceptii neobservate de mine, insa traducerea apare numai dupa recalculare (F9), care dureaza 15-30 minute in functie de calculator, sau numai 2-3 minute, daca sunt recalculate numai paginile (Shift +F9).
Restul textelor, mentiuni despre porumbel, starea vremi ect. la zboruri nu se traduc. Cand vei face o evidenta proprie aceste lucruri vor fi scris de autor in limba lui.

Szabó Zoltán spunea...

Pt. Nicu Bacau şi alţii, care a întâmpinat problema respectiva:
Ca să vă previn, să nu comiteţi greşeala unuia care nu a reuşit să instaleze vă mai precizez (să mă scuzaţi dacă consideraţi că sunt banalitaţi):
Daca vă uitaţi mai atent, veţi vedea că aveţi trei fişiere descarcăte (mai bine zis patru). Primul cu nume 2o11.XII.1.txt, aici aveţi 20 de combinaţii de caractere (parole) cu care (indiferent care) puteţi instala fisierul Evidenta PORUMBEILOR2o11.XII.1.exe. Al treilea fişier cu numele de Instalarea evidentei porumbeilor.docx, conţine informaţii utile de instalre şi punere în funcţiune. De user name nu aveţi neapărat nevoie, merge şi fără.
Parola de care aveţi nevoie pt. pt a face o evidenţa nouă este: ujatakarok , Veţi folosi numai după ce aţi instalat şi aţi pus în funcţiune evidenţa mea.
Spor la treaba!
Szabó Zoltán