Blogul fiind considerat de mine un fel de calendar, ţin necesar să scriu periodic câteva rânduri, chiar şi în cazul în care sunt mai puţine întâmlări demne de remarcat.
Evenimentul cel mai important în ultima perioadă a fost primirea inelelor anului 2012. Nu este o treabă prea deosebită, dar pentru mine înseamnă începerea noului sezon şi de acea mereu notez data primirii inelelor. Anul trecut taloanele au sosit cu întârziere considerabilă, în anul 2012 se pare că dopurile locului unde se implantează cipurile vor întârzia să sosească, sau poate nici nu le vom primi.
În primele săptămâni a lunii februarie aproape în toată ţara a nins abundent, ajungând în unele zone să fie chiar izolate din cauza zăpezii. În zona noastră situaţia deocamdată nu este prea gravă. Stratul gros de zăpadă, care a căzut anterior, s-a cam subţiat în urma încălzirii trecătoare a vremii, iar ninsorile ultimilor zile deocamdată nu a făcut decât să complecteze ceea ce s-a topit, deci putem vorbi numai de o iarnă frumoasă, puţin mai geroasă ca de obicei.
Porumbeii cred că deja au simţit lungirea zilei şi mai ales masculii sunt foarte agitaţi, imediat ce soarele străluceşte puţin mai intens, dar nici ninsoarea nu prea influenţează temperamentul lor. Deocamdată primesc aceaşi hrană ca mai înainte, deci orz 70% şi porumb 30%, dar serile fiind mai geroase, nu prea am stat printre ei ca să-i mai alint când mănâncă.
Nici la nivelul planului de zbor nu se poate vorbi de prea multă stabilitate, schimbându-l săptămânal şi din păcate mereu în defavoarea celor care au distaţele cele mai mici. În această situaţie unii nu vor avea km minim necesar pentru normă, decât cu o anumită combianţie a celor cinci concursuri de fond. Nu aşa cei cu distanţe mai mari, care vor putea să îndeplinească norma cu oricare trei concursuri de fond, având în aşa fel cu cel, puţin 50% mai multe şanse de a obţine rezultate bune, dar se pare că asta nu-i supără pe majoritatea. Însă fiind vorba doar de cc 30 km în trei concursuri, cred că se poate rezolva prin lansarea din partea vestică a localităţilor de lansare, fără să afecteze prea grav distanţele celor cu distaţe mai mari.
Neavând altceva demn de amintit nici nu vă plictisesc mai departe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu