sâmbătă, 5 septembrie 2015

Berlin 2015

După multe aşteptări, în sfârşit la data de 26 iulie 2015 s-a dat startul la concursul mult aşteptat.
Vântul fiind din spate şi destul de puternic, iar vremea în general pe tot traseu fiind ideală zborului, erau de aşteptat sosiri în prima zi la crescătorii cei mai apropiaţi de locul de lansare.
Conform aşteptărilor au şi sosit patru porumbei în prima zi, iar unu în timpul nopţii. Viteza primilor porumbei fiind destul de mare, era normal ca cei cu distanţe mai mari să fie defavorizaţi.
Dimineaţa după ce am terminat cu curăţenie la porumbei, m-am aşezat la calculator să văd cum sosesc porumbeii. Ceasul l-am aşezat în biroul lângă laptop şi nu trecuse decât trei - patru minute, piuie anunţându-mă că a sosit un porumbel. Aveam câţiva porumbei care încă nu sosiseră de la fondul precedent şi am crezut că dintre ei a venit careva. Însă când mă uit la ceas văd că a sosit un porumbel de la Berlin. De bucurie eram să anunţ fără să iau stickerul.


Era vorba de masculul Ro0434061/2011 un nepot al Campionului. Nu numai că nu aşteptam să vină el primul, dar nici nu era printre favoritţii trimişi. A mai făcut câteva surprize plăcute şi în trecut, de ex. de la Berlin din 2014, dar de obicei nu venea în faţă.


După cum se vede din palmaresul şi originea lui, deşi nu a fost printre preferaţii mei, putea să fie, avînd categoria de AS maraton îndeplinită din 2014. De acum nu am să uit să-l nominalizez în echipă la concursurile de maraton.
După primul sosit am crezut că vin repede şi ceilalţi, însă numai după masă la ora 12:51 a sosit al doilea şi tot odată cea mai aşteptată porumbiţă pe care am să vă prezint mai tîrziu.

5 comentarii:

Bogdan spunea...

In primul rand, felicitarile mele, in al doilea rand, fiind vorba de un porumbel obtinut din incrucisare ale carui rezultate nu v-au multumit pe deplin, ii veti acorda o sansa la reproductie, pentru intoarcere la linia de baza?

Szabó Zoltán spunea...

Deocamdată nu am lăsat pui pt. mine din acest mascul, dar anul viitor am să las. Faptul că este hibrid nu scade nimic din valoarea porumbelului. Dacă şi la anul viitor va reuşi să facă As maraton, eventual şi câteva clasări la distanţe mai scurte, în mod sigur am să pregătesc un loc şi pt. el la lotul de matcă.

Sorinel Apahidean spunea...

Felicitari pentru rezultatele obtinute si succes in 2016 !

Szabó Zoltán spunea...

Cred ca 2o15 ati vrut sa scrieti. Mi-ar place sa am asemenea rezultate si in 2o16.

Sorinel Apahidean spunea...

Felicitari pentru rezultatele obtinute in 2015 si succes in 2016 !