luni, 28 martie 2011

0738150/2010

Este sora masculului prezentat mai înainte.





În tinereţe, după ce a început să zboare a avut un accident şi-a rupt piciorul stâng. Din cauza acestui accident, convalescenţa fiind de mai lungă durată, nu a fost nominalizat la concursuri, participând numai la câteva antrenamente.
Multă vreme am considerat că este mascul şi mă uitam la ea, ce femelă faină ar fi. Până la urmă, pe la jumătatea lunii decembrie  s-a dovedit a fi femelă.
După cum se vede este o porumbiţă frumoasă, păcat că n-am reuşit s-o încerc ca şi pui la concursuri.
Sunt mulţumit şi cu celelalte calităţi ale sale, deci nu este lacomő, nu se îngaşă, nu este prea sperioasă.
La ce aştept de la ea? Bine ar fi să nu se piardă în 2011 şi atunci sper că va fi promiţătoare în anii următori.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce parere aveti de columbofili Romanii in general.Au cultura(ingrijire,medicamentatie) columbofila?Porumbei dumnevoastra au pene late sau inguste in aripa,aripa lata sau ingusta,brat scurt sau lung,penele plutitoare sint late sau inguste(va intreb fiinca in trecut mia placut cum a-ti clasat la 1202 km fiind punctul cel mai lung).Multumesc.

Szabó Zoltán spunea...

In general despre columbofilii chiar am pregatit o postare, dar mai lucrez la ea, deci veti vedea mai tarziu. Nu fac diferenta, cu atat mai mult ca nu am prea multe cunostinte din strainatate.
Intr-o postare anterioara am si prezentat penele din aripa a porumbeilor mei. In general nu au pene chiar inguste, dar nici prea late. Eu personal nu prefer nici pe cei cu pene foarte inguste, dar nici cu pene late (tip gaina). Masculii au pene mai rotunjite, femelele mai ascutite.
Porumbeii de fond si maraton de obicei au pene putin mai late si suprafata aripii mai mare decat cei de viteza.