luni, 7 martie 2011

559102/2008

La fel ca în viaţă de zi cu zi pe lângă surprize plăcute mereu mai sunt şi dezamăgiri şi în columbofilie. Aşa s-a întâmplat şi cu eacest porumbel. Ca şi pui pe lângă faptul că arăta foarte bine a avut şi rezultate bune, îndeplinind norma la viteză pui, anul următor iar a pornit bine, dar până la urmă nu a realizat decât cinci clasări în mijlocul listei. Am aşteptat mult de la el în sezonul 2010 şi primii şase concursuri s-a şi clasat, dar de la Viena a sosit numai după zece zile, iar după aceea nu a mai reuşit să-şi revină în formă.
Este puiul masculului 024543/92 cu unguroaica Hu23 67489/2003, deci are origine cum nu se poate mai bună.


Ca şi aspect, după cum se vede şi în poză arată destul de bine, însă este puţin-puţin mai mare decât cum mi-ar place mie să fie. Pe lângă aspectul plăcut are şi alte calităţi lăudabile, nu este lacom, se satură repede de mâncat, nu se slăbeşte nici după solicitări mai mari de la concursuri dificile, apără cuibul cu dârzenie, nu este nici fricos, mai de grabă este blând. Deci numai şi numai lucruri bune pot să vă spun despre el., mai puţin rezultatele.
Ceea ce priveşte viitorul, rămân tot optimist. Sunt de părere că mai înainte, sau mai târziu tot o să-şi demonstreze valoarea.

Niciun comentariu: