luni, 7 martie 2011

179102/2004

Este o femelă solzată puiul masculului amintit şi mai înainte de la Ledán, de origine Fabry, deci nu tocmai de fond, iar mama fica campionului obţinută din incest. Din partea mamei este semisoră  cu 034137/99, porumbelul cu palmares cel mai bun până-n prezent.
În tinereţe nu a avut rezultate demne de remarcat obţinând numai trei clasări slabe la vârsta de un an, iar la vârsta de doi ani (2006) nu a fost încercată la fonduri din cauza gripei aviare. În 2007 a avut patru zboruri reuşite la maratoane, dar acest rezultat nu mi-a atras atenţia asupra ei, având în crescătorie mai mulţi porumbei în acel an cu rezultate mai bune. În 2008 a avut o clasare bună de la Würzburg şi încă o sosire în prima zi de la Regensburg. Rezultate mai proeminente a avut iarăşi în anii 2009 şi 2010 când a reuşit să facă norma la maraton, clasându-se aproape la toate zborurile de fond unde a fost trimisă.



Este o porumbiţă destul de calmă, inteligentă, prudentă, nu prea blândă, puţin mai mare decât mijlociu. Obţinea rezultate bune în văduvie, dar se împerechea uşor cu celelate femele.
După un asemenea palmares, mai ales la maratoane, ar fi trebuit s-o opresc pentru reproducţie, dar neavând porumbei bătrâni suficienţi de mulţi pentru maratoane, am decis să mai concurez cu ea încă un an. În schimb nu aştept rezultate prea bune de la ea, dar dacă vor fi iarăşi concursuri grei, cu ploi, sau canicule, iar o să aibă şansă de a realiza norma la maraton. Sper să n-o pierd, ar fi păcat, după o asemenea carieră.

Niciun comentariu: