joi, 27 ianuarie 2011

305627/2008, roşia


Din mai multe puncte de vedere este deosebită. În primul rând nu am avut în toată cariera columbofilă de peste 40 de ani înaintea ei, decât trei, sau patru porumbei de culoare roşie. În afară de asta de foarte mult timp nu mi-sa întâmplat ca să zbor un porumbel, care nu s-a ,,născut" la mine în crescătorie.









Este o porumbiţă primită cadou de la cineva. Mama ei provine de la mine este fica a unui pereche din care ambii parteneri au avut rezultate foarte bune la maratoane în anul 2007 (179107/2004 x 179133/2004), dar amândoi s-au pierdut de acasă în primăvara anului 2008, fără să participe la nici un concurs. Tatăl ei este un porumbel olandez de orgine Jan Teelen (dacă nu mă înşel).
Are o culoare deosebită, din punct de vedere a fizionomiei este un pic cam prea rotundă, tinde către tipul porumbeilor de demifond. Momentan s-a cam îngăşat un pic peste limită, dar după cum am mai spus, nu consider o geşeală prea mare. Este destul de prudentă, nu este lacom, apără cuibul cu devotament. Mă cam supără obiceiul ei că renunţă repede la perechea avută mai înainte şi alege alt mascul după ce au crescut puii.
În anii trecuţi s-a prezentat destul de bine la concursuri, sosind de patru ori primul la mine în crescătorie, dar în a doua jumătate a sezonului mereu a venit mult mai slab, obţinând două clasări destul de bune la fonduri.
În anul 2011 având deja trei ani este planificat să participe în echipa cu care doresc să zbor la maratoane, deci o să aibă posibilitatea să-şi demonstreze valoarea.
Ca şi rezultate prognostizez că o să aibă un sezon mediocru, nu cred că se va putea ridica la nivelul strămoşilor ei.

Niciun comentariu: