vineri, 21 ianuarie 2011

Program de evidenţă (din nou), ianuarie 2

Cea mai studiată postare până acum a fost cea cu evidenţa porumbeilor.
Nu mă miră faptul, fiindcă o conduc cu deosebită grijă şi foarte minuţios. Aproape zilnic, dar săptămânal sigur, notez câte ceva, chiar şi în timpul sezonului ,,mort", de iarnă. Majoritatea acestor însemnări poate nu vor fi folosite niciodată, dar cine ştie, poate odată mă va ajuta.
De exemplu ultimele însemnări făcute în evidenţa porumbeilor erau referitoare la doi porumbei pierdute în timpul verii de la concursuri, despre care am fost anunţat recent, iar în agenda cu evenimente am înscris tratamentele pe care tocmai am făcut. Mă refer la ultima parte a tratamentului de iarnă. După ce am dat la porumbei timp de 6 zile medicamente cu substanţa activă pe bază de sulfamide (despre care am scris deja) urmează să termin cu Lincomicină spectinomicină 5 ml / 2 litri de apă, timp de 5 zile. Nu este chiar după indicaţiile medicamentului (şi după cum am planificat), fiind un produs injectabil, pe care le dau per os, dar sper să nu fie digerată, de sucurile gastrice a porumbeilor. Sunt şi produse cu aceaşi substanţe active, care se administrează prin gură, de acea am luat curajul de a folosi pe aceasta fiind  şi la limita expirării.
Dar să mă întorc la evidenţă. După cum cred că deja ştiţi, nu sunt  specialist de programator PC, mă ocup numai de plăcerea mea de ea. De acea nici acest program nu este o lucrare profesionistă. În primul rând nu este făcut într-o aplicaţie specială pt. baze de date. Cu toate acestea merge chiar foarte bine pe calculatorul meu. La prelucrarea tuturor datelor este puţin cam lent, dar am văzut că şi aplicaţiile specializate pe baze de date mişcă mai lent la prelucrare.
Când am hotărât să scriu despre program şi să vă ofer pentru folosinţă, m-am gândit să văd cum merge la alţii, şi ce ar trebui modificat la el, ca să fie mai uşor de folosit. Nu m-am aşteptat la prea mulţi doritori, fiind-că l-am mai dat şi la alţii, dar până la urmă nimeni nu a condus evidenţa, nu ştiu dacă din comoditate, sau din cauza că este prea laborios (pentru mine se pare uşor de folosit).
Cu toate că nu am sperat la prea mulţi columbofili, care doreşte să folosească, deci practic să testeze funcţionabilitatea, am avut destul de multe solicitări. După cum cred, că aţi văzut la comentarii, am trimis prin transfer.ro, iar lincul de unde oricine poate descărca am publicat-o la comentariile la articolul în cauză.
Din păcate însă, dintre cei 15-20 de interesaţi, se pare că nimeni (sau maximum o pesoană) nu a ajuns să-l folosească. Sunt convins de acest lucru pentru că în forma în care am trimis nu se poate folosi, decât să te uiţi la evidenţa mea. Pentru a face o evidenţă nouă este nevoie de o parolă, pe care o trimit ulterior, numai la cei care doresc să şi folosească. Până la urmă o singură persoană a ajuns în stadiul să ceară această parolă şi nici de la el nu am aflat ulterior, cum merge programul.
Probabil, nici descărcarea programului nu a mers fără probleme, iar pentru instalare cere cunoştinţe minime de Excel.
Bine ar fi ca cei care au încercat să folosească ar spune care au fost problemele, pe care au întâmpinat-o, ca să încerc o altă modalitate de a transmite la cei interesaţi. Aplicaţia fiind prea mare, nu merge să fie trimis prin email, numai aşa prin transfer.ro, sau ceva asemănător. Dacă  vor mai fi curajoşi să încerce folosirea programului, trimit iar prin transfer.ro, până atunci puteţi descărca de pe lincurile de mai jos.
De la aceasta adresa puteti descarca:





Vă doresc succes, şi spor la treabă pentru cei mai ambiţioşi.

2 comentarii:

panescu spunea...

buna seara. Nu merge cred ca trebuiesc instalate o gramada de chestii in afara de excel...nu ma pricep o sa chem un amic sa se uite

Szabó Zoltán spunea...

Pt panescu: in afara de excel 2003, sau 2007 nu trebuie nimic, insa mai trebuie si putina pricepere la PC in general.