duminică, 3 aprilie 2011

791114/2009

Faţă de ceilalţi porumbei de ai mei este puţin mai mare. Tatăl lui este un mascul obţinut din incest, deci tată cu fiica de la Szász Róbert, un crescător din clubul nostru. Acest porumbel cu matricolul 090596/96 (inelul este mai vechi) în anul 2003 a reuşit rezultatul extraordinar de a se întoarce în prima zi de la Magdeburg, 1179 km, fiind lansat la 6:45 şi înregistrat acasă la 21:34, obţinând bineânţeles locul 1 la noi în club.


Bineânţeles că pe lângă acest rezultat extraordinar a mai avut încă multe clasări. Are origine tot autohtonă din clubul nostru, părinţii sunt cumpăraţi de la Simó János.
Mama masculului 791114/2009 este o femelă foarte consangvină pe porumbeii mei. Deci el este rezultatul împerecherii a doi porumbei obţinuti din incest din familii total diferite. Este posibil ca datorită fenomenului de heterosis, care apare în urma acestor încrucişări (vezi articole în legătură cu ameliorare şi Anker) are şi corpul puţin mai mare, părinţii find mai mici ca el.




Am avut încă două surori, mult mai reuşite ca el şi cu rezultate bune la concursurile puilor, dar din păcate s-au pierdut, una de acasă, iar cealaltă de la un concurs destul de greu.
El a avut rezultate mai modeste, nereuşind, decât trei clasări în sezonul 2010.
Ca şi comportament este destul de fricos, dar mai nou se pare că s-a calmat. Nu este lacom şi nici de îngrăşat nu se îngraşă. Are musculatură destul de bună, dar fiind mai agitat cum îl ţi în mână, trebuie aşteptat să se calmeze un pic, pentru a putea fi examinat.
Sper ca în 2011 va avea rezultate mult mai bune, cel puţin norma la fond trebuie să realizeze.

Niciun comentariu: