vineri, 15 aprilie 2011

791151/2009

Este o femelă tardivă din 2009, sora celei de care ziceam că s-a lovit de fereastră şi a murit.
Tatăl ei este un mascul foarte consangvin pe porumbeii mei, iar mama unguroiaca de la Hartman Hu23 67489/2003, deci are origine destul de bună.


De fapt nu era chiar prea tardivă, dar nu am putut-o încerca în anul naşterii la prea multe zboruri, reuşind să adune numai două clasări mediocre, iar nici anul 2010 nu s-a început prea promiţător pentru ea şi totuşi am avut încredere în ea, sperând ca la doi ani îşi va demonstra calităţile. Însă nu a trebuit să aştept prea mult, venind al treilea de la Szolnok, numai ca să arate că nu mănâncă degeaba, apoi de la cel mai greu concurs de fond, Viena soseşte prima, deodată cu sora ei şi la următorul de la Breclav iar triumfă obţinând locul 4 pe clasament. Mai având încă un concurs de fond clasat a reuşit să facă norma la fond, fiind şi al doilea, sau al treilea pe judeţul Mureş la categoria Mare fond tineret.
După cele scrise cred că nu mai trebuie să spun că este favorita mea pentru anul 2011.
Este blândă, cu musculatură elastică, nu se îngraşă şi nu se înghesuie la mâncare, se satură printre primii, deci nu este de mirare că aştept mult de la ea.

Niciun comentariu: