sâmbătă, 12 februarie 2011

559106/2008

A pornit cu piciorul stâng în viaţă, fiind un pui puţin subdezvoltată, dar a recuperat repede handicpul iniţial şi la vârsta când am început să zbor puii, deja era aproape normal dezvoltată. Mai mult de la al doilea zbor, care era şi deosebit de greu a sosit prima în crescătorie cu un avans destul de considerabil. În continuare nu a făcut alte surprize plăcute, dar a supravieţuit şi ultimul concurs a puilor de unde am avut pierderi masive.
La vârsta de un an a continuat să-mi servească surprize plăcute sosind printre primii de la mai multe concursuri de fond,dar din păcate cu punctaje destul de modeste.
Aşteptam să continue seriile bune şi în anul 2010, dar din păcate nu a fost aşa obţinând numai două clasări de la fonduri. Fiindcă s-a înpuţinat mult până la sfârşitul sezonului numărul porumbeilor din echipa de maratoniste am trimis şi la ultimul maraton de 997 km de unde a sosit a doua zi, fără să se mai claseze.




Ca şi origine este puiul masculului 034124/99 şi unei femele de la Hartmann cu matricolul Hu23 66290/2003.
Este o porumbiţă frumuşică, dar poate puţin mai gingaşă decât ar fi de dorit pentru maratoane. Ca şi comportament este destul de blândă, se urcă pe mâna mea pentru a se alege cu câteva boabe mai gustoase, dar se satură repede de mâncat şi nici nu se îngraşă. Cred că nu ar strica să fie puţin mai mare ca şi mărime corporală.
Cu toate că nu a strălucit de la concursuri în anul trecut, totuşi sper să revină în formă şi să obţin cu ea rezultate mai bune în anul 2011.

Niciun comentariu: