vineri, 4 februarie 2011

791105/2009

Rar am avut o porumbiţă aşa de reuşită din punct de vedere a fizicului. Singura greşeală minusculă a ei este că pare a fi puţin-puţin prea lungă, dar nici pe acest lucru nu pot să zic cu convingere, câteodată mi se pare potrivită şi din acest punct de vedere. În schimb are comportament destul de isterică, nu prea suportă ca să fie prinsă, ceea ce nici nu este prea uşor, fiind foarte prudentă, chiar şi când mănâncă. Nu se înghesuie la hrănitor, dar totuşi pare mereu sătulă şi nici cu ocazia perioadei de repaus nu se îngraşă.
Este sora masculului 791122/2009 descris mai înainte, deci nu vă plictisesc cu descrierea originii.


Am mai avut o femelă cu rezultate promiţătoare din această familie care a fost prinsă de la un concurs deosebit de dificil, braconierul din judeţul Alba cerând 100 de lei ca s-o elibereze, bineînţeles că nu i-am dat, deci probabil aşteaptă şi azi să-i fie răsplătit munca.
Porumbelul din imagine a avut în scurta perioadă competiţională de doi ani 12 clasări din 17 lansări, deci un procent de 70,58%, ceea ce nu este un rezultat neglijabil, dar niciodată nu a reuşit să se claseze în fruntea clasamentului şi nici norma la fond nu a îndeplinit, în schimb a avut norma la viteză pui în 2009.
Cred că nu se va pierde nici în 2011 şi va avea şi norma la fond îndeplinită, dar nu aştept sosiri prea bune nici în acest an de la ea.

Niciun comentariu: