Antrenamentele în timpul săptămânii de multe ori sunt foarte bine venite, dar reprezintă totodată şi un risc de accidentare, sau de a fi prins de uliul cu această ocazie.
Aş putea enumera cel puţin cinci asemenea evenimente, când în urma unui antrenament de 5-10 km porumbelul cel mai bun s-a întors cu aripa ruptă, cu coada smulsă, lovită la ochi, sau nu s-a mai întors de loc.
Pentru evitarea evenimentelor neplăcute, de obicei în ziua îmbarcării dau drumul la porumbei dis de dimineaţă când încă nu se lucrează la vecini şi îi închid cât se poate de repede, sau nu mai dau drumul de loc.
Am păţit ca dând drumul dimineaţă la ora 7 la porumbei, când încă totul a fost liniştit, iar la 7:30 au venit dulgherii la vecin să repare acoperişul casei, speriându-i pe prumbei, de abia am reuşit să-i închid după masă.
2 comentarii:
Sunt incepator,va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mn..As dori sa zbor porumbeii cat mai multe etape de fond si sunt nedumerit asupra unui lucru..Stiu ca porumbeii incep sa arunce penele(sa naparlesca) la 10 zile dupa clocirea celei de-a doua ponte de oua.Daca la prima ponta ii tin numai pe oua de plastic si nu scot pui ,porumbei vor incepe sa arunce penele tot la 10 zile dupa a doua ponta?,faptul ca nu au avut pui nu le intarzie naparlirea?
Bine ati gandit, intr-adevar in asa fel puteti intarzia naparlirea.
Eu imperechezi porumbei de concursuri cat mai tarziu, asa incec sa aman naparlirea.
Trimiteți un comentariu