miercuri, 27 octombrie 2010

Linia nouă

A fost un porumbel mai mărişor cu ochi roşii, destul de bătăuş, dar suficient de inteligent ca să nu mă supăre prea tare. Se clasa mai constant de la zborurile lungi şi după ce la vârsta de un an a ratat concursul de Straubing, unde l-am trimis ca pedeapsă pentru bătăi, nu a mai ratat nici un zbor de maraton totalizând 13339 km zburate şi clasate în cinci ani.  În anul 2010 nu am putut zbura numai la primii două concursuri, întorcându-se rănit de la al doilea. Find singurul porumbel după 2002 care nu provenea din linia veche a porumbeilor mei l-am pus în pereche cu mama lui, să întemeiez o linie nouă.


Iată originea şi palmaresul lui:

Fiind mai mare ca porumbeii mei în general nu a fost niciodată printre porumbeii prea îndrăgiţi de mine. Mai avea încă o soră mediocră şi un frate cu rezultate notabile. În toamna anului 2008, când am hotărât să-l împerechez cu maică sa, femela Hu23 67489/2003, nici nu m-am gândit că va fi un pilon a noului familie.
Faţă de anul 1997 când am mai început împerecherile incestuoase, acum am pornit oarecum altfel. Atunci un zburător bun a fost împerecheat cu o altă zburătoare bună, deci ambii erau încercate şi la zboruri. Acum însă am combinat un mascul bun la concursuri cu o porumbiţă neâncercată la concursuri, care este de fapt mama masculului.
În acest fel am obţinut patru pui din perechea respectivă, trei masculi şi o femelă, dintre care femela a fost infecundă.
Iată unul dintre ei:

De la aceşti trei porumbei în anul 2009 am lăsat 10 pui cu reprezentanţii familiei Campionului, dintre care doi am pierdut de acasă încă de pui, iar cinci au supravieţuit sezonul, patru participând la câte patru fonduri, toate grele. Nu pot să zic că s-au şi clasat mereu, dar fiecare a avut şi clasări, iar unul a reuşit să facă normă la fond, nici el nu printre primii, dar pentru început nu este rău.
Cel care are normă, 791107/2009 arată aşa:

Evident că proiectul nu se opreşte aici. Deja am mai făcut şi alte incesturi, asemănătoare schemei 024527/92 x 026644/98 din care a rezultat 091102/2001, numai că de această dată arată aşa:

E simplă treaba, nu?
Numai că decât în basme şi pe masa de proiectare se pare aşa de simplă treaba. În realitate sunt pregătit că poate după doi - trei ani trebuie să caut alte căi. Până atunci însă mai am dreptul la speranţe!

Niciun comentariu: