miercuri, 9 februarie 2011

791115/2009

Este fratele bun a masculului prezentat mai înainte (79116/2009), de acea nici nu scriu mai mult de origine.
Ca şi pui l-am considerat cel mai reuşit porumbel din an. Ţin minte că mai hoinărea câte odată, întorcându-se odată însemnat cu un inel. După ce l-am ţinut închis după acest eveniment, nu a mai plecat.
După cum se vede şi din imagine este un porumbel frumos, puternic, destul de agresiv cu ceilalţi porumbei, prudent cu mine, dar poate mănâncă puţin mai mult, sau numai mie mi se pare aşa, dar momentan este cam înrgăşat. Aş prefera să fie cu ceva mai mic, sau un pic mai lung. Are musculatură excelentă.
Fiind mai puternic ca ceilalţi, a reuşit să ocupe o boxă în rândul de sus şi se pare că este şi mulţumit acolo, nu deranjează pe ceilalţi colocatari.
În sezonul 2009 ca pui a reuşit să obţină normă la viteză pui, avănd şi o clasare foarte bună de la ultimul concurs. Anul 2010 nu a fost chiar aşa de reuşit pentru el, clasându-se numai de trei ori, având şi două întârzieri, prima de 2 zile de la Bratislava 642 km pe timp canicular şi una de la Viena 700 Km de unde a venit după o săptămână, dar de această dată erau ploi puternice pe tot traseul.
Cu toate că se putea şi mai bine în 2010, totuşi cred că am ce aştepta de la el în sezonul următor, cel puţin o normă la fond este cerinţa minimă.

3 comentarii:

panescu spunea...

Buna seara !La porumbelul anterior ati spus ca intervenitii dumneavostra pentru ai linisti pe cei care tin sa ocupe mai multe boxe !Ii tineti inchisi intr-o boxa
sau cum anume procedati ?

panescu spunea...

Va mai deranjez cu o intrebare !Am un mascul de 2002 luat imprumut care este foarte timid si-a luat boxa dar acum la imperechere il scoate femela cu care l-am imperecheat din boxa!I-am dat alta femela a chemat seara i-am lasat bine am lasat boxa deschisa zicand sa nu il stresez si a doua zi ...femela in boxa el pe hranitoare,am dat dupa el
a mers la boxa dar l-a alungat si femela asta.Tinand cont ca este batran si luat imprumut sunt disperat va rog frumos sa ma sfatuitii cum sa procedez ?
Va multumesc !

Szabó Zoltán spunea...

Masculi batausi, care nu se multumesc cu o singura boxa, toamna ii transfer pentru 1-2 saptamanii in compartimentul reproducatorilor, pana cand prind curaj masculii tineri.
Referitor la masculul batran, dai o femela tanara, dar nu tardiva, eventual tine femela separat singura cateva zile si daca boxa este destul de mare inchide-l impreuna cateva zile. Ai grija, daca boxa este mica s-ar pute sa bata masculul pe femela.